Svenska English

Distress oxide ink

Här finner du Tim Holtz distress oxide ink-dynor.  

Distress oxide ink, precis som den vanliga distress ink-dynan är en vattenreaktiv dyna, vilket kan nyttjas på flera olika sätt. Du kan t ex skapa fina bakgrunder och skvätta ut några droppar vatten, för att få ett djup i färgen, om du plockar upp överskottsvattnet med t ex handduk eller servett efter några sekunder. Du kan också spraya på mer vatten - för att få färgen att sprida sig över en större yta. 

Du kan också smeta ut lite färg på en inplastad pappersbit (palett), för att sedan plocka upp färg och färglägga ditt favoritmotiv med t ex en vattenbehållarpensel. 

Distress oxide ink-dynan är en blandning av vattenreaktiv och täckande dyna, vilket gör att mpnga av nyanserna syns bra, även på mörka underlag.

I o m att distress ink tar lite längre tid att torka, kan du även nyttja detta vid pulverembossing. Du kommer långt med några distressfärger och ett genomskinligt embossingpulver :). 

Stämpeldynefärgerna kan reagera olika på olika typer av papper. Det kan vara värt att testa och se vilka du gillar bäst. 

Tim Holtz rekommenderar akvarellpapper eller kraft-papper. Jag personligen, tycker mycket om att jobba med Manila cardstock - eller papper som är lite mer släta och har ett "glid", för då får jag till riktigt fina bakgrunder. 

Du  kan färga in papper med olika verktyg som t ex ink blending tool (infärgningsverktyg), blending brushes (infärgningsborstar), svampar m m. 

Kolla gärna in Tim Holtz video här nedan, så får du fler tips och tricks när det gäller infärgningen :). 

Det är också roligt att jobba in färg via schabloner / stenciler, med ovanstående verktyg. Du får olika starka slutresultat, i o m att penslarna inte kommer in lika djupt i papperet som infärgningsverktygen gör. 

De senaste färgerna i distresskollektionen är: 
Saltwater taffy - persikorosa
Villainous potion - mörklila
Prize ribbon - mörkblå
Salvaged patina - patinablå
Kitsch flamingo - rosa
Rustic wilderness - mörkgrön
Crackling campfire - orange-röd
Speckled egg - ljusblå
   

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Information
Handla