Svenska English

Distress ink

Här finner du de vanliga, men små, distress ink-kuberna. De är perfekta att ha på pysselbordet, ta med på resan o s v. 

Distress ink är en vattenreaktiv dyna, vilket kan nyttjas på flera olika sätt. Du kan t ex skapa fina bakgrunder och skvätta ut några droppar vatten, för att få ett djup i färgen, om du plockar upp överskottsvattnet med t ex handduk eller servett efter några sekunder. Du kan också spraya på mer vatten - för att få färgen att sprida sig över en större yta. 

Du kan också smeta ut lite färg på en inplastad pappersbit (palett), för att sedan plocka upp färg och färglägga ditt favoritmotiv med t ex en vattenbehållarpensel. 

Distressdynan är halvt och om halvt genomskinlig, vilket gör att den (till skillnad från många av distress oxide-dynorna) inte syns lika på mörka underlag som på ljusa.

I o m att distress ink tar lite längre tid att torka, kan du även nyttja detta vid pulverembossing. Detta gäller framförallt nya dynor - både vanliga och distress oxide-dynor. Du kommer långt med några distressfärger och ett genomskinligt embossingpulver :). 

Stämpeldynefärgerna kan reagera olika på olika typer av papper. Det kan vara värt att testa och se vilka du gillar bäst. 
Därtill reagerar distress ink inte som man kanske önskar sig, på billiga genomskinliga stämplar. Det är för mycket olja på ytan, vilket gör att den vattenreativa delen av dynan inte kommer åt motivet. 

Tim Holtz rekommenderar akvarellpapper eller kraft-papper. Jag personligen, tycker mycket om att jobba med Manila cardstock - eller papper som är lite mer släta och har ett "glid", för då får jag till riktigt fina bakgrunder. 

Du  kan färga in papper med olika verktyg som t ex ink blending tool (infärgningsverktyg), blending brushes (infärgningsborstar), svampar m m. 
Kolla gärna in Tim Holtz video här nedan, så får du fler tips och tricks när det gäller infärgningen :). 
Det är också roligt att jobba in färg via schabloner / stenciler, med ovanstående verktyg. Du får olika starka slutresultat, i o m att penslarna inte kommer in lika djupt i papperet som infärgningsverktygen gör. 
 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Information
Handla